Hur väljer jag momentnyckel för mina behov?

Olika typer av momentnycklar

När det gäller momentnycklar finns det flera olika typer att välja mellan beroende på vilken typ av arbete du behöver utföra. Här är några av de vanligaste typerna:

  • Handhållen momentnyckel - Denna typ av nyckel ger ifrån sig ett klickande ljud när den når sitt förinställda momentvärde. Detta gör den lätt att använda eftersom du vet exakt när du har nått det inställda värdet utan att behöva titta på en mätare.
  • Hydraulisk momentverktyg - Våra hydrauliska momentverktyg drivs med hjälp av en pump och har multisvivel som går att rotera 360 x 180 grader. Det underlättar när man behöver flytta verktygen från en skruv till en annan.
  • Elektronisk momentnyckel - Elektroniska momentnycklar drivs av batterier eller via kabel och har en LCD-display som visar den aktuella inställningen i realtid. Dessa skruvnycklar är mer exakta än klick- eller balknycklar, men de kan också vara dyrare. De används vanligtvis i industriella miljöer där noggrannhet är avgörande.
Momentverktyg, momentnyckel, moment
Hur väljer jag momentnyckel för mina behov? 2

Hur du väljer rätt momentnyckel för dig

Nu när vi har gått igenom några av de olika typerna av momentnycklar som finns tillgängliga, låt oss tala om hur du väljer en för dina behov. Först och främst bör du överväga vilken typ av arbete du ska utföra med ditt momentverktyg - om det är något enklare jobb som som att dra åt muttrar och bultar med inte så höga krav på exakta Nm, kan det räcka med ett handhållet momentverktyg; men om du behöver något mer exakt som att arbeta med komplexa maskiner eller på bilar kan en elektronisk modell vara bäst lämpad för dina behov.

Tänk dessutom på hur ofta du kommer att använda ditt momentverktyg - om den kommer att användas sällan kan det vara en godtanke att hyra; men om du planerar att använda den regelbundet kan det vara värt att investera och äga en modell av högre kvalitet när det gäller noggrannhet och livslängd.


Det kan vara svårt att välja rätt momentnyckel för dina behov eftersom det finns så många modeller på marknaden idag - från handhållna till hydrauliska och elektroniska modeller. Men genom att tänka på vilken typ av jobb du behöver ditt momentverktyg för och hur ofta den kommer att användas kan du begränsar dina val och välja en som bäst uppfyller dina specifika behov. Oavsett vilken du bestämmer dig för så är en högkvalitativ momentnyckel ett viktigt verktyg för alla industrier, mekaniker och gör-det-självare!

Verktyg att hyra

Hyr det verktyg som passar ert behov. Vi har verktyg för bland annat industri, krävande momentdragning och tunga lyft. 

Verktyg att köpa

När det behövs verktyg för ditt dagliga arbete. Stor och mångsidig verktygspark för krävande momentdragning och tunga lyft.

Utbildning av personal

Utbildning där du själv väljer hur du vill ha vårt stöd och i vilken omfattning. Tillsammans för en säkrare arbetsplats. 

Service och Kalibering

Med vår egna service point erbjuder vi er snabb och enkel service när det är som mest kritiskt.

Få support
Experter som löser rätt verktyg.
Det ska vara lätt att välja rätt, ring oss på

035-777 90 00 eller kontakta oss via formuläret så ordnar vi rätt verktyg.

Det ska vara lätt att välja rätt, ring oss på 035-777 90 00 eller kontakta oss via formuläret så ordnar vi rätt verktyg. ​

Kontakta oss
Idévägen 40E
312 62 Mellbystrand
Sverige

info@www.torctech.se
035-777 90 00

Lämna offert 
Offertförfrågan

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to get 15% discount