De bästa momentverktyget för alla jobb

momentverktyg, momentnyckel, moment arbete,

Oavsett om du är en professionell entreprenör eller en gör-det-själv-entusiast är det viktigt att ha rätt verktyg för jobbet. När det gäller verktyg med vridmoment kan antalet valmöjligheter vara överväldigande. Därför är det viktigt att ta sig tid och förstå vilken typ av verktyg som är bäst lämpad för ditt projekt. Här ska vi utforska de olika typerna av vridmomentverktyg som finns tillgängliga, samt var du kan hitta dem till bra priser!

Torctech, utbildning, momentdragare, hydraulik
De bästa momentverktyget för alla jobb 5

Olika typer av momentverktyg

När det gäller momentverktyg finns det tre huvudtyper - manuella, elektriska och hydrauliska. Varje typ har sina egna för- och nackdelar; om du förstår dessa skillnader kan det hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om vilket verktyg som är bäst för ditt projekt.

1. Manuella vridmomentverktyg

Torctech, stahlwille handhållna momentnycklar, hydrauldomkrafter
Manuella vridmomentverktyg

Manuella vridmomentverktyg används vanligtvis i tillämpningar som kräver exakt kontroll, t.ex. reparation och montering av bilar. De används också ofta i underhållsarbete eftersom de är hållbara och lätta att använda. Manuella momentverktyg kräver dock mer ansträngning av användaren än andra typer av momentverktyg.

2. Elektriska vridmomentverktyg

Digital b rad 1000 2
Batteridrivet momentverktyg

Elektriska vridmomentverktyg ger precision och noggrannhet med minimal ansträngning från användarens sida. De är idealiska för repetitiva uppgifter som kräver konsekventa resultat, t.ex. för att fästa muttrar eller bultar på produktionslinjer. De gör det också möjligt för användarna att arbeta snabbt utan att kompromissa med noggrannhet eller kvalitetskontrollstandarder. Elektriska momentverktyg kan drivas av antingen elektricitet eller batterier beroende på dina behov.

3. Hydrauliska momentverktyg

Torctech, luftdriven momentdragare – single speed & 2-speed
Hydrauliska momentverktyg

Hydrauliska momentverktyg är utformade för att ge maximal kraft med minimal ansträngning från användarens sida. De använder hydrauliskt tryck som genereras av en luftkompressor eller pump för att dra åt fästelement snabbt och noggrant utan att skada dem. Hydrauliska vridmomentverktyg används vanligtvis i tunga tillämpningar, t.ex. inom byggbranschen och i industriella tillverkningsprocesser där snabbhet är viktigt men precisionen inte får äventyras.

Vilken momentverktyg passar bäst för dig?

Oavsett vilken typ av arbete du behöver utföra finns det säkert ett perfekt verktyg där ute för dig! Med varumärken som Radial Torque Tools och Larzep som finns att köpa och hyra till bra priser är det verkligen inget problem att hitta det som ditt jobb kräver! Ta dig tid att utforska de alternativ som finns tillgängliga så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vilket momentverktyg som bäst uppfyller dina behov - det kan spara dig tid och pengar i längden!

Verktyg att hyra

Hyr det verktyg som passar ert behov. Vi har verktyg för bland annat industri, krävande momentdragning och tunga lyft. 

Verktyg att köpa

När det behövs verktyg för ditt dagliga arbete. Stor och mångsidig verktygspark för krävande momentdragning och tunga lyft.

Utbildning av personal

Utbildning där du själv väljer hur du vill ha vårt stöd och i vilken omfattning. Tillsammans för en säkrare arbetsplats. 

Service och Kalibering

Med vår egna service point erbjuder vi er snabb och enkel service när det är som mest kritiskt.

Få support
Experter som löser rätt verktyg.
Det ska vara lätt att välja rätt, ring oss på

035-777 90 00 eller kontakta oss via formuläret så ordnar vi rätt verktyg.

Det ska vara lätt att välja rätt, ring oss på 035-777 90 00 eller kontakta oss via formuläret så ordnar vi rätt verktyg. ​

Kontakta oss
Idévägen 40E
312 62 Mellbystrand
Sverige

info@www.torctech.se
035-777 90 00

Lämna offert 
Offertförfrågan

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to get 15% discount