Vad är hydrauldomkrafter och hur fungerar de?

Har du någonsin undrat hur tunga föremål lyfts inom tillverkningsindustrin eller byggsidan?

Har du någonsin undrat hur tunga föremål lyfts inom tillverkningsindustrin eller byggsidan? Svaret kan vara hydrauldomkrafter. Hydraulisk teknik har funnits i över ett århundrade, och hydrauldomkrafter är en av de mest använda verktygen inom hydraulik. I detta inlägg kommer vi att titta närmare på vad hydrauldomkrafter är och hur de fungerar, så att du kan förstå hur den hydrauliska tekniken arbetar.

Lyft eller flytta tunga objekt

Hydrauldomkrafter fungerar genom att en hydraulisk vätska använder rör och pumpar för att skapa en tryck som sedan används för att flytta eller lyfta föremål. När en styrning sker på en hydraulisk pump, trycks en vätska genom rör som försvinner till en hydraulisk cylinder. Cylindern innehåller en kolvsom rör sig när vätskan trycks på den. Den här rörelsen omvandlas sedan till kraft, vilket gör att föremål kan lyftas eller förflyttas.

Ham
Vad är hydrauldomkrafter och hur fungerar de? 3

Hydrauliska domkraft använder den här principen, men istället för en hydraulisk cylinder, är en pump monterad på en valfri höjd från marken. För att lyfta föremål till höjderna placeras en cylinder under en belastning som behöver lyftas. Sedan pumpas hydraulisk vätska in i cylindern, vilket skapar trycket för att lyfta föremålet. När detta sker, pumpas mer vätska in i cylindern tills belastningen når sin önskade höjd. När arbetet är klart fullständigt minskas trycket i cylindern och belastningen placeras försiktigt på marken.

Många betydande fördelar

Hydrauliska kraftsystem har betydande fördelar. De kan ge tryck som är höga nog att klara av extrema belastningar som exempelvis järnvägsfordon, broar och byggnader. Eftersom hydrauliska system arbetar utan mekanisk friktion, är de också tillförlitliga. Hydrauliska domkrafter är också små och lätta, vilket gör de enklare att flytta och lagra.

Allt från industri till byggnader

En annan fördel med hydrauliska system är att det inte finns någon gräns för räckvidden på rören som används för att förmedla trycket. Vätskor genom rör kan pressas mycket längre avstånd än mekaniska system. Därför kan hydrauldomkrafter användas i byggnader där järnramar, betongplattor och andra byggmaterial placeras på höga höjder.

Som med alla tekniska verktyg kräver hydrauliska kraftsystem tillsyn och underhåll. För att fungera effektivt måste hydrauliken kontrolleras regelbundet för att kontrollera nivåer av hydraulisk olja och eventuella sättningar eller skador på pumpar, cylindrar och rör. Korrekt underhåll av hydrauliska system säkerställer att de fungerar effektivt under en lång tid.

Dubbelverkande cylindrar – aluminium
Vad är hydrauldomkrafter och hur fungerar de? 4
Sammanfattning

Hydrauldomkrafter är en kraftfull och tillförlitlig teknik som används inom en mängd olika branscher, inklusive tillverkningsindustrin och byggnation. I detta inlägg tittade vi närmare på vad hydrauldomkrafter är och hur de fungerar. Vi diskuterade fördelarna med hydraulisk teknik och hur man kan bevara sin effektivitet genom regelbunden tillsyn och underhåll. Genom att ha dessa kunskaper kan man, som kund, göra lämpliga val vid stora lyft eller byggnadsarbeten.

Verktyg att hyra

Hyr det verktyg som passar ert behov. Vi har verktyg för bland annat industri, krävande momentdragning och tunga lyft. 

Verktyg att köpa

När det behövs verktyg för ditt dagliga arbete. Stor och mångsidig verktygspark för krävande momentdragning och tunga lyft.

Utbildning av personal

Utbildning där du själv väljer hur du vill ha vårt stöd och i vilken omfattning. Tillsammans för en säkrare arbetsplats. 

Service och Kalibering

Med vår egna service point erbjuder vi er snabb och enkel service när det är som mest kritiskt.

Få support
Experter som löser rätt verktyg.
Det ska vara lätt att välja rätt, ring oss på

035-777 90 00 eller kontakta oss via formuläret så ordnar vi rätt verktyg.

Det ska vara lätt att välja rätt, ring oss på 035-777 90 00 eller kontakta oss via formuläret så ordnar vi rätt verktyg. ​

Kontakta oss
Idévägen 40E
312 62 Mellbystrand
Sverige

info@www.torctech.se
035-777 90 00

Lämna offert 
Offertförfrågan

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to get 15% discount